fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Uute kevadiste näituste avamine 1. märtsil

Noor-kevadnaitus-2016-klkTeisipäeval, 1. märtsil 2016 kell 16 avatakse lastekirjanduse keskuse illustratsioonigaleriis eesti kunstnike kevadnäitus ning trepigaleriis Eve Mahhovi ja Lembe Keskpaiga kaksiknäitus.

Andekaid ja häid illustraatoreid on Eestis palju, aga kõik ei osale teema- või esindusnäitustel, vaid teevad oma igapäevast illustraatoritööd. Kevadnäitus annab võimaluse ka nendel kunstnikel koos teistega oma loomingut näidata. See on kolmas eesti illustraatorite kevadnäitus alates 2008. aastast. Tänavu eksponeeritakse põhiliselt illustratsioone juba ilmunud või peatselt ilmuvatest raamatutest, kuigi on ka üksikud spetsiaalselt näituse tarbeks loodud pilte. Näitusel esineb 25 kunstnikku 71 tööga: Viive Noor, Regina Lukk-Toompere, Jüri Mildeberg, Piret Mildeberg, Catherine Zarip, Anne Linnamägi, Katrin Ehrlich, Priit Rea, Kadi Kurema, Priit Pärn, Olga Pärn, Anne Pikkov, Ulla Saar, Kertu Sillaste, Gerda Märtens, Kadri Ilves, Maarja Vannas, Ülle Meister, Kristina Reineller, Tiia Mets, Vera Staniševskaja, Sveta Aleksejeva, Olivia Lipartia, Giulia Landonio ja Maiu Mooses.

Eve Mahhov ja Lembe Keskpaik on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia Avatud Akadeemias vabade kunstide eriala. Kunstnikud on muuhulgas osalenud Tallinna Illustratsioonitriennaalil 2013. aastal ja eesti kunstnike illustratsiooninäitusel „Jalutuskäik muinasjuturadadel koos Charles Perrault’iga” Moskvas.

Eesti kunstnike kevadnäitus on avatud 30. aprillini, Eve Mahhovi ja Lembe Keskpaiga näitus 26. märtsini.

Lisainfo:
Viive Noor
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kunstiekspert
viivenoor@gmail.com, +372 5557 9930