fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Kaheksa vanalinna muuseumi ja keskust ootavad lapsi ühisesse linnalaagrisse

LINNALAAGER_kaheksa_yhe_hoobiga 2015Kevadisel koolivaheajal, 16.-20.03 2015, on 1.-3. klassi õpilastel võimalus osaleda laagris „Kaheksa ühe hoobiga”. Lapsed saavad viie päeva jooksul külastada kaheksat Tallinna vanalinnas asuvat muuseumit ja keskust.

REGISTREERI SIIN!

Põnevas laagriprojektis osalevad Eesti Ajaloomuuseum, Lastekirjanduse Keskus, Loodusloomuuseum, NUKU teater ja muuseum, Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Teatri- ja Muusikamuuseum, Tervishoiumuuseum, Eesti Kunstimuuseumi ja Niguliste muuseum.

Kõik muuseumid ja keskused asuvad vanalinnas, ühe kilomeetri raadiuses. „Kaheksa ühe hoobiga” laager annab hea võimaluse osa saada põnevatest haridusprogrammidest ja tegevustest, tänu millele iga päev on eri näo ja teoga.

Kaheksa muuseumi kaart.

Loodusloomuuseumis toimub uurimispäev, kus avastatakse mitmeid looduse saladusi kasutades päris loodusteaduse uurimise meetodeid.

Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones saab tutvuda keskaegse maja, arhitektuuri, kaubanduse ja eluga. Räägitakse esemete tähendusest meie ümber ja sellest, kuidas sünnib ajalugu. Proovitakse arheoloogi ametit ning otsitakse Suurgildi hoones elava keskagse lohe Gilberti jälgi.

Niguliste muuseumi keskaegsete müüride vahel mängitakse detektiivimängu ning uuritakse vanu legende ja salapäraseid pilte.

NUKU muuseumis loovad lapsed ise varjuteatri etenduse – mõeldakse lugu, tehakse nukud ning valitakse loole sobiv valgus ja heli.

Lastekirjanduse Keskuses tutvutakse läbi põneva otsimismängu erinevate raamatutegelastega, kuulatakse lugusid ja meisterdatakse.

Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis süvenetakse tarbekunsti ja disaini maailma, vaadatakse näituseid, mängitakse loovaid mänge ning valmistatakse köitekunsti näitusest „Scripta manent V. Eesti noor luule” inspireeritud leporello ehk lõõtsraamatu.

Teatri- ja Muusikamuuseumis tutvutakse muuseumi erilsemate pillidega ja vaadatakse muusikainstrumentide sisse. Lisaks sellele mängitakse teatrimänge ja meisterdame.

Tervishoiumuuseumis avastatakse koos inimkeha saladusi, räägitakse tervislikust toitumisest ning voolitakse peaaegu päris hambaid!

PRAKTILINE INFO
Laager toimub 16.-20. märtsil. Laagripäev kestab 6 tundi, kogunemine igal hommikul 9:45, tegevused 10:00-16:00.

Täpne laagriplaan saadetakse igale osalejale eraldi pärast laagritasu maksmist.

Viiepäevase laagri hind on 60 eurot. Hinna sisse kuuluvad kõikides muuseumites toimuvad tegevused ja materjalid, grupisaatja, käibemaks ning lõunasöök.

Lastega on igal päeval kaasas üks noorsootöötaja-grupisaatja, kes vastutab selle eest, et lapsed päeva jooksul õigetesse muuseumitesse ning lõunale jõuavad. Lisaks tegelevad lastega muuseumipedagoogid. Iga laagripäeva jooksul veedetakse aega kas ühes või kahes muuseumis.

Vanusegrupp: 1.-3. klassi õpilased.

Lõunasöök: igal päeval saavad lapsed lõunatunnil (kl 12-13) sooja söögi. Menüüsse kuuluvad supp, pirukas, jook. Lõunale minnakse ühiselt koos grupisaatjaga.
Kui teie lapsel on mõne toiduaine vastunäidustus, palume sellest registreerimisel märku anda.

Registreerimine laagrisse toimub ajavahemikus 15.01-27.02.2015 internetis asuva ankeedi alusel. Laagrikoha tagab laagritasu maksmine arve alusel. Ühte gruppi mahub 10-15 last.

Lisainfo:
Hannele Känd
„Kaheksa ühe hoobiga” projektijuht ja NUKU kommunikatsioonijuht
5669 8839 / 6679 509
hannele.kand@nuku.ee