fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Aasta Rosina auhinna pälvis Kertu Sillaste


Eesti Lastekirjanduse Keskus andis 3. detsembril 2015 üle Aasta Rosina auhinna aasta kõige omanäolisemale lasteraamatule. Kõigist keskuse töötajatest koosnev žürii valis selleks Kertu Sillaste raamatu „Ei ole nii!“ (kirjastus Päike ja Pilv, 2015).

Kertu Sillaste raamat „Ei ole nii!“ on lugu sellest, kuidas väike jänes ületab ükshaaval oma hirme ja muutub muudkui julgemaks ja julgemaks. Kui talvest saab suvi, on ta selgeks õppinud ühe suure elutarkuse: „Jänesed saavad alati hakkama!“

Triin Soone: „Sel aastal on auhinna saajaks eriti kõnekas ja lõbus raamat, mis üllatas oma rohke pildi ja vähese teksti, kuid suure sõnumiga. Meil ei ilmu just sageli raamatuid, millel on nii sisukas ja emotsiooniderohke pildikeel. Kertu Sillaste „Ei ole nii!“ on kunstiliselt ilus ja terviklik autoriraamat, mida on tore vaadata koos väikelapsega ja eriti siis, kui lapse sõnavaras saab kõige tähtsamaks sõna „EI!“.

Auhinna võitjat tunnustati Eesti Lastekirjanduse Keskuse tänupeol kilo rosinate, rahalise preemia ja tänukirjaga.

Aasta Rosina auhinda antakse välja alates 2004. aastast eelnenud aasta jooksul ilmunud erilisele ja silmapaistvale eesti lasteraamatule, hinnates kas raamatut tervikuna või ainult kirjaniku- või kunstnikutööd.

Täiendav info:

Triin Soone
Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktor
617 7230, triin@elk.ee