fbpx
Hüppa põhisisu juurde

Valminud on Eesti lastekirjanike fotomapp

Lastekirjanduse keskuse ja kirjastus Avita koostöös valmis Eesti lastekirjanike fotomapp, kuhu on koondatud 63 lastekirjaniku portreed.

Persoonide valimisel aitasid kaasa ka õpetajad ja raamatukoguhoidjad. Fotod on pärit nii professionaalsete fotograafide käe alt kui ka erakogudest ja on abiks õpetajatele ja raamatukoguhoidjatele nende töös.

Kirjanikud, kes on mapis esindatud:

Mika Keränen, Anti Saar, Hugo Vaher, Aidi Vallik, Tiia Toomet, Wimberg, Kadri Hinrikus, Kätlin Kaldmaa, Kristi Kangilaski, Andrus Kivirähk, Indrek Koff, Helen Käit, Kairi Look, Janno Põldma, Piret Raud, Liis Sein, Kertu Sillaste, Ilmar Tomusk, Ilmar Trull, Jaanus Vaiksoo, Kätlin Vainola, Lehte Hainsalu, Jaan Rannap, Paul-Eerik Rummo, Hando Runnel, Leelo Tungal, Triinu Laan, Epp Petrone, Heiki Vilep, Kristiina Kass, Helvi Jürisson, Ott Arder, Silvi Väljal, Kristi Piiper, Markus Saksatamm, Reeli Reinaus, Helga Nõu, Aino Pervik, Olivia Saar, Jaan Kaplinski, Juhani Püttsepp, Contra, Viivi Luik, Heljo Mänd, Ellen Niit, Astrid Reinla, Edgar Valter, Ernst Enno, Juhan Jaik, August Jakobson, Harri Jõgisalu, Margus Karu, Felix Kotta, Henno Käo, Oskar Luts, J. Oro, Silvia Rannamaa, Jüri Parijõgi, Karl Eduard Sööt, Karl Ristikivi, Eno Raud, Richard Roht, Venda Sõelsepp.

Pildikogu on kilesse pakitud lahtiste lehtedena, mida saab tulevane kasutaja vastavalt soovile edaspidi raamida või muul moel seinale riputada või hoopis mappi panna. Komplektil on kartongist tagaleht ning tähestikulises järjekorras nimekirjaga esileht, mille pöördel impressum fotode autorite ja allikatega. 

Lastekirjanike fotomapi on kujundanud Anne Linnamägi, reprotööd on teinud Erke Härma-Ääro.

Raamatukogudele ja haridusasutustele pakub kirjastus Avita veel sel aastal fotomappi soodushinnaga 48 eurot. Eraisikud saavad fotomappi üksikostuna soetada Avita e-poest hinnaga 62 eurot.